Nyhedsbreve 2014

NYHEDSBREV FOR JANUAR OG FEBRUARVelkommen til år 2014. Vi håber I alle er kommet godt ind i det nye år.

Det er vi og vi er nu også helt på plads efter renoveringen. Tak for jeres tålmodighed og overbæring.


Vi har på personaleweekenden besluttet at vi vil have fokus på børnenes leg. Vi vil støtte børnene i at få gode legerelationer og i at starte og udvikle legen.Vuggestue huset.

Det overordnede tema i Vuggestuehuset vil være Drama. Vi vil tage udgangspunkt i ”De tre bukkebruse” som vi vil høre og prøve at få børnene til selv at deltage og spille for hinanden. Vi vil desuden lave små dramalege/rollespil.


D. 5. og 6. februar skal vi på tur til det lille Teater, hvor vi skal se ”Da lille Madsens hus blæste væk”. Teaterstykket er for de børn, som er fyldt 2 år til februar.


Vi vil desuden forberede os på fastelavn. Hvor vi vil klippe fastelavnspynt og dekorere stuerne. Vi vil synge fastelavnssange.


Månen.

I januar må vi desværre sige farvel til Amanda, da hun skal ind og studere.

Vi glæder os til at Camilla starter som pædagog på stuen d. 1. februar.

Vi siger velkommen til Lia som starter d. 1. februar.


Stjernerne.

Heidi er på diplom uddannelse i 7 uger og Virginia er vikar.

Vi siger farvel til Shaun og velkommen til Silja som er startet her.

Tillykke til Emmily og Villum som har fødselsdag.


Minigruppen.

I minigruppen skal vi til at sige farvel til Amanda, der nu har været i praktik hos os i 6 måneder. Og goddag til Nadja som kommer 1. februar, og også skal være i praktik hos os i 6 måneder.

Vi synes det er rigtig dejligt at komme tilbage til vores stue, hvor vi nyder at lege med alt vores legetøj og hygge os i dukkekrogen.

I den kommende tid vil vi tegne, male og klippe klistre til vores samlinger, nu hvor fastelavn snart kommer.

Vi vil stadig komme i tumlesalen om fredagen, sammen med vuggestuerne.

Vi har sagt farvel til Emmie og Magnus som nu er startet ovre i børnehaven, i lillegruppen. Og siger nu velkommen til Isabella, Nimet, Safa og Charlie, som starter hos os.


Tillykke til Fie som har fødselsdag i januar og Oliver som har fødselsdag i februar.


Lillegruppen.

Vi siger velkommen til Magnus og Emmie som er startet i lillegruppen 2. januar.

I lillegruppen vil vi bruge tid på, at fordybe os i at lege sammen, få øje på, hvad vi kan bruge hinanden til.

Vi øver os i at tale pænt til hinanden, der er fokus på sprog.

Januar, februar vil være med afsæt i fastelavn. Vi skal male, lave masker, synge og males i ansigtet. Bruge vores fantasi og udtrykke os gennem krop og bevægelse og kreativt via form og farver.


Tillykke til Mikas, Mille, Liva, og Lucas som har fødselsdag i januar og Liva, Nisa og Arda som har fødselsdag i februar.Mellemgruppen.

Inde i mellemgruppen, starter vi op med dagens barn. En gang om ugen til samling, er der en kammerat fra stuen, som er i centrum. Vi taler om hvad vi godt kan lide ved hinanden, hvad vi er gode til osv.

Børnene bliver opmærksomme på hinanden og får øjnene op for nye venskaber og se hinandens styrkesider og kompetencer. Vi øver os i at lytte til hinanden og have fokus på den gode relation.

Vi siger tillykke med Mikkel, Andy, Rasmus og Maya, som har fødselsdag.Storegruppen.

De næste 7 uger er Mette på diplomuddannelse. I den periode er Güler ansat. Güler er uddannet pædagog, og har prøvet at være ude at arbejde flere forskellige steder bl.a. i en anden storebørnsgruppe.

Den næste periode, fortsætter vi med at gøre storegruppen skoleparate. Noget af det vigtigste i den sammenhæng er fortsat at styrke børnenes sociale kompetencer. Det vil vi bl.a. gøre gennem børnemassage og så har vi aftalt at vi vil øve teater de næste par uger, som vi vil optræde med for nogle af de andre børnehavebørn.

 

 

 

 

 

 

Børnehusets Nyhedsbrev marts og april 2014.

Så er vi igen på banen med lidt nyt fra Universet.

I vuggestuehuset har vi travlt med at køre nye børn ind, så hvis I synes der er en del gråd i øjeblikket, er det fordi der er mange nye små, der skal vende sig til en anderledes hverdag.

Der har den sidste måned været fokus på eventyr, og alle større børn kan nu fortælle og opføre ”De 3 bukke bruse” for hinanden.

Vores teaterlæringsrum er også taget i brug, og børnehavebørnene begynder så små at komme over og lege.

I den kommende tid fortsætter vi temaet eventyr. Samtidig vil vi ha fokus på påske, vi skal klippe og klistre påskepynt og så karse.

Vi har igen indtaget legepladsen og vi beder jer derfor sørge for, at der er tøj med til alt slags vejr, her i overgangen.

Til jer, der har meget lyse børn, skal I snart tænke på om jeres børn skal være smurt i ansigtet med solcreme, da solen i april kan have meget magt på vores legeplads.

Samtidig vil vi bede jer om, at vuggestuebørnene ikke har hårspænder i håret, da der kan være fare for at de sætter sig fast i halsen og de kan blive kvalt.

I børnehavehuset summer det af forskellige aktiviteter. Hver tirsdag rocker vi på tværs af alle børnegrupperne.

I Lillegruppen arbejdes der meget på tværs i forhold til at lære børnene de sociale spilleregler. Vi opdager hinandens kompetencer og derved dannes der nye legerelationer.

Lillegruppen har siden vi flyttede tilbage haft vokseværk og den 1. april starter endnu en ny pige.

Lillegruppen vil den kommende tid arbejde med kreative aktiviteter. Gruppen arbejder med temaet påske, hvor vi skal klippe og klistre og så karse.

Derudover taler vi meget om at vi snart skal flytte ind i mellemgrupperummet og blive til mellemgruppebørn.

I mellemgruppen starter vi på børneyoga. Børnene vil i små grupper blive præsenteret for yoga. Samtidig fortsætter vi med ”Ugens barn” som fremover vil blive ”Dagens barn”. Vi er så småt begyndt at øve trafik som vi vil fortsætte med hele april.

Derudover er det snart påske og vi skal så karse og lave påske klip. Vi glæder os til maj, hvor vi bliver de store. Så er det nemlig os, der skal på koloni. I år går den, som den plejer, til Bjergskovvej i Kirke Hvalsø. Og vi glæder os rigtigt meget. Vi skal være af sted den 13-15. maj. Kryds fingre for det gode vejr. J

I storegruppen knokler vi med at blive super gode til at starte i sfo’en. Der er ikke lang tid til, så derfor laver vi hver dag førskoleopgaver. Vi taler rigtig meget om de sociale spilleregler og hvordan vi skal agere, når vi kommer i konflikter med andre børn. Samtidig arbejder vi med kreativitet, hvilket går godt i tråd med vores før skole arbejde.

Men vi skal ikke glemme traditionerne, derfor er vi også i gang med påsketemaet.

Nyt på personalesiden: Havva, der har været på barsel er endelig tilbage J Den 10. april er Havvas første dag, hvilket vi glæder os til. Havva bliver til at starte med tilknyttet vuggestuehuset.

1. april starter Jakob i børnehavehuset, Jakob er halvårs studerende fra PAU uddannelsen.

Fordelingen af personale i børnehavehuset pr 1. maj bliver således:

Lille gruppen: Mette og Jakob.

Mellem gruppen: Marianne og Havva.

Storegruppen: Julie og Grethe.

Kommende datoer.

Maddag i marts: Lille gruppen og Minigruppen laver mad d. 18.3

Maddag i April: Månen og Mellemgruppen laver påskefrokost d. 11.4

Mandag den 28.4 holdes der farvel discofest for storegruppebørnene. (Indbydelse kommer senere)

Der vil være forældrekaffe d. 30. april fra 15-16.30 hvor vi kan sige pænt farvel til alle vores store børn og deres forældre.

7. maj er der forældremøde, hvor der er valg til madordning. Husk at jer der ikke stemmer automatisk stemmer ja. Alle forældre til børn i børnehavehuset eller i minigruppen har stemmeret.

Årets sommerfest afholdes den 13. juni.

Samtidig vil vi her benytte lejligheden til at sige tak for lån af jeres dejlige storegruppebørn. Held og lykke fremover og pas rigtig godt på dem. De er super dygtige og parate til at flyve videre i sfo.

Så vil vi ønske alle tillykke med fødselsdagen som har fødselsdag i marts og april. Hip hip hurra til jer J

Så til sidst velkommen til alle jer nye der er startet eller starter her i foråret. Vi håber I bliver lige så glade for at være her som vi er.

 

 

 

 

Sommerens nyhedsbrev 2014.

Så skriver kalenderen juni og vi tager hul på årets sommer måneder. Jeg vil her benytte lejligheden til at huske jer på, at vores legeplads er meget solrig. Husk derfor at smøre jeres børn om morgenen eller, hvis I ikke vil gøre brug af solcremer, at Jeres barn har lange tynde ærmer og solhat der skygger for ansigt, øre og nakke.

Afstemningen omkring børnehave mad er nu afsluttet og resultatet blev et nej til børnehave mad. Resultatet udgjorde 45 stemme berettiget. Der var 36 der stemte nej og kun 6 der ønskede madordning og stemte ja. 3 har slet ikke stemt. Det vil sige, at vi fortsætter den ordning, der hele tiden har været i Universet omkring madpakker.

Den 13-6-2014 holder vi sommerfest i Universet kl. 17.00. Årets tema er OL.

Til alle jer, der ikke før har deltaget i en sommerfest i Universet kan jeg oplyse jer om, at I gerne må invitere bedsteforældre denne dag. Bare husk mad til det antal personer I kommer. Forskellen på sommerfesten og julefesten er, at vi er udenfor og derved kan være flere. Til jul er vi indenfor og her sætter brandmyndigheden rammen for hvor mange personer, der må være.

Fra uge 27 begynder vi at slå husene sammen, så vi kan bruge et minimum af vikartimer sommeren over. Det betyder, at børnehavehuset åbner og lukker på forskellige tidspunkter sommeren over. Vi vil hver uge sætte en seddel op så I kan se hvornår der er åbent i børnehavehuset. Derved har I nemmere ved at orientere jer om hvilket hus, der skal hentes og afleveres i.

Fra uge 27 arbejdes der på tværs af husene. Det betyder at hver ny uge sommeren over vil have et tema. Vi beder jer om at være opmærksomme på uges tema og have tøj med til forholdene. Hvis der skal males, er gammelt tøj der må komme maling på, altid godt.

Temaer.

UGE 27. Vand.

UGE 28. Sanser.

UGE 29. Eventyr.

UGE 30. Dyr.

UGE 31. Kreativ uge.

UGE 32. Indianer uge.

UGE 33. Hemmelig. (Bliver udmeldt ugen før.)

UGE 34. Hemmelig. (Bliver udmeldt ugen før.)

UGE 35. Natur.

Efter at vi har sagt farvel til vores SFO børn, har vi fået god plads. Vi har i øjeblikket 10 tomme pladser, så vi forsøger at fordele personalet efter hvor der er størst behov.

Det har også betydet, at de nye lillegruppebørn der er startet, har fået en rigtig god start. De er nu i fuld gang med at indtage hele børnehavehuset og danner nu legerelationer på kryds og tværs. De øver sig rigtig meget i at bruge deres sprog og ikke slå eller bide, hvis man ikke får sin vilje. Samtidig er de så småt ved at lære hvor deres pladser er. De får hjælp til at huske at lægge deres ting på plads på den rigtige plads. Men det er stadigt lidt svært at Brigitte ikke bare kommer og rydder op. J

Mellem gruppen har flyttet stue og de er alle vokset med opgaven. De arbejder forsat med at give plads til hinanden, og lave aktiviteter i mindre grupper.

Storegruppen kan slet ikke få armene ned efter vores koloni. Det var absolut den bedste koloni i mange år på trods af at vejret ikke var med os.

De har dannet legerelationer på nye måder og fået øje på hinandens kvaliteter på en helt anderledes måde. De er så gode til at inkludere hinanden at dette arbejde skal fortsætte. Nu er det bare med fokus på en kommende ny stor verden de skal i gang med til næste år. Derfor vil der være fokus på SFO og skole i de aktiviteter vi laver. Vi laver ikke skole, men vi gør børnene mere parate til det store skridt de skal tage om 11 mdr.

I vuggestuehuset har vi kørt nye børn ind og flyttet grupper. Det har derfor primært handlet om tryghed, og det vil vi fortsætte med.

Det er også derfor det vil være vuggestuehuset, der holder åbent og børnehavebørnene der må gå frem og tilbage.

I øjeblikket er der kun 6 børn i mini gruppen. De vil koble sig meget på de aktiviteter, der er alderssvarende i børnehavehuset.

Til slut vil jeg sige jer alle en KÆMPE STOR TAK for opbakningen omkring vores institution og den specielle situation i forbindelse med Silles død.

Husk, når I hører usande rygter, at I alle er ambassadører for vores institution og sandheden.

Alle børn der har fødselsdag i april-maj-juni-juli-og august, ønskes et KÆMPE stort tillykke med fødselsdagen. J

Til alle nyankomne i Universet: Velkommen til. Vi håber, at I bliver lige så glade for at være her som vi er.

I ØNSKES ALLE EN FANTASTISK SOMMER.

 

 

 

 

Nyhedsbrev for september – oktober - november 2014.

Så er vi alle tilbage og på banen igen.

Efteråret banker så småt på døren og vi ved at i syntes, det kan være svært at finde ud af hvor meget tøj børnene skal ha på. Derfor skal i bare fylde deres kurve med forskelligt overgangstøj, så hjælper vi børnene med at finde ud af hvad de skal ha på. Husk altid regntøj og gummistøvler.

NAVN I ALTING det hjælper både børnene og de voksne når vi skal lede efter eks. Gummistøvler og det hjælper også jer om eftermiddagen.

I år er der kommet nye regler for hvor meget sommerhuse må lejes ud om vinteren, det har desværre fået betydning for vores personale weekend hvor vi skal planlægge det kommende år.

Det betyder at det i år bliver den 7. november at vi tager af sted.

Desværre kan foredrags holderen der skal med, så ikke så sent som planlagt. Hvilket betyder at alle fastansatte i Universet, drager af sted

den. 7. november kl. 12.00. Fra kl. 12 vil det derfor være vikarer der i huset, hvis jeres børn hentes denne dag kl. 12 eller holder fri, vil vi meget gerne vide det af hensyn til bemandingen af vikarer. Jeg ved godt at vi først plejer at kører kl. 15.00 hvilket vi også vil gøre igen næste år, hvor vi så har taget højde for de nye regler.

Samtidigt medføre det så at vi kan afholde bedsteforældredag med halloween den. 31. oktober det er da positivt. Så meddel allerede nu jeres bedsteforældre at de skal reservere eftermiddagen den 31. okt. til at besøge alle de skønne børnebørn J

Det overordnede læreplanstema frem til november hedder efterår. (Læreplanstema natur)

I vuggestuehuset vil uge 37-38 handle om krible krable og der bliver lavet snegle terrarie og vi finder alle mulige krible krable dyr, vi spiser bla. Pizza snegle til eftermiddagsmad.

I børnehavehuset handler 37 og 38 om kreativitet og efterår.

Uge 39 og 40 handler det for begge huset om farver.

Uge 41 og 42 handler det for begge huse om natur.

Uge 43 og 44 handler det for begge huse om Græskar og Halloween.

Se opslag i de enkelte huse.

Datoer for maddage er.

19. september stjernestuen og lille gr. laver mad.

21. oktober mini gr. og mellem gr. laver mad.

18. november månestuen og stor gr. laver mad.

Med hensyn til kommende skolesamarbejdet, er det desværre sådan, at skolen i år ikke har ressourcer til at komme ud i institutistionerne. Vi vil derfor selv lave det skolearbejde som børnehaveklasselærerne plejer at lave med børnene.

Til slut tillykke til alle der har fødselsdag i sep. okt. og nov.

Og velkommen til jer der er startet i Universet, vi håber i bliver lige så glad for at være her som vi er.