Nyhedsbrev december

Nyhedsbrev december 2015.

 

 

Så har vi taget hul på årets sidste mdr. og det er en fantastisk mdr.

Vi juler og hygger, vi beder jer derfor respektere ikke at aflevere og afhente børnene i samlingerne da vi åbner julekalender og læser julehistorie.

 

I begge huse vil der i december være juleværksteder, hvor vi lave hemmeligheder og julepynt til vores juletræ, og vi glæder os meget til julefesten d. 14. dec. hvor vi skal se stor gruppen gå Lucia. Til jer der ikke har afleveret tilmeldingen husk det, så vi ved hvor mange godteposer der skal laves, det vil være frygtelig at der mangler en.

 

Fredag den. 4. dec. får vi besøg af julemanden, han kommer om formiddagen og danser om juletræet med børnene. Det er en stor hemmelighed så vi beder jer derfor ikke sige noget til børnene.

 

Af pædagogiske tiltag kan jeg fortælle de af jer, der ikke endnu har fået informationen at høje Taastrup kommune har vedtaget at alle børn på 3 og 5 år skal sprog testet. Dette gør man fordi der ses for mange børn i skolen der er sprogsvage. Det betyder for jeres børn at Brigitte tester børnene når de er 3 år og Marianne tester børnene når de er 5 år. I vil til jeres samtaler få at vide hvordan jeres barn har klaret testen.

 

På årets personaleweekend har vi lavet den kommende årsplan. I 2016 vil det overordnet læreplans tema være. Personlig alsidig udvikling. Dette tema er valgt ud fra at vi ser børn der ikke tror på sig selv og udtrykker at de mangler venskaber, derfor vil vi i 2016 arbejde med at udvikle børnenes relationer til hinanden, så de får øje på sig selv og hinanden.

De under temaer vi vil arbejde med kommer til at hedder: Natur – Krop og Bevægelse – Sprog- Kultur og kultur fænomener der vil i sommerferie perioden arbejdes med uge temaer. Alle disse undertemaer vil tage udgangspunkt i det enkeltes barn personlige udvikling.

Samtidig skal i have en KÆMPE STOR TAK for jeres opbakning til vores personale weekend under jeres hjælp ville vi ikke kunne komme af sted.

 

På personale fronten er der som nogle af jer ved også sket lidt.

Rikke er uddannet cand.pæd/pæd. Psyk. Og er ansat i de ressource timer der er tilfaldet os. Ressourcerne er givet til at højne normeringen i udsatte områder, stillinger er på 35 timer og er bevilget frem til udgangen af 2016.

Rikke er pt. i lille gruppen.

Julie er sygemeldt hele december. Så i stedet for Julie, har vi ansat Kuno. Kuno er uddannet pædagog og skal være i lille gruppen i december.

 

Jette vores alle sammens madmor er desværre sygemeldt på ubestemt tid. Men vi er så heldige at Karen-Lise er hoppet ind og vikarierer for hende. Karen-Lise har også nogle medhjælper timer, flere af jer kender Karen-Lise fra gymnastikken og vi nyder at gøre brug af hendes viden om fredagen når vi er i tumlesalen.

 

Maddag er den 22 december hvor vi spiste risengrød J

 

Til alle børn med fødselsdag i december tillykke med fødselsdagen vi håber i har haft eller får en fantastisk fødselsdag. J

 

Så har vi fået en masse nye børn her de sidste par mdr. vi byder jer alle velkommen i Universet, vi håber i bliver lige så glade for at være her som vi er.

 

Til allersidst vil vi ønske jer en glædelig jul og et fantastisk nytår.

Som vi glæder os til at dele med jer og jeres skønne børn.

 

Tak for 2016 og husk Universet er lukket fra d. 23-12-15 til d. 3-1-16 begge dage inkl.