Læreplan MusikTigeren 15

 

Formål:

Formålet med projekt MusikTigeren, er at stimulere børnenes sanseintegration via rytmer. Børnene skal selv deltage aktivt ved at tromme rytmer på trommer og ved at deltage i rytmiske remser og dans. Ideen omkring et rytmisk projekt, kom af at vi har en del børn med sanseintegrationsmæssige udfordringer. MusikTigeren er startskuddet til mange flere målrettede aktiviteter og større sanseintegrationsprojekter. Da det er sommerferieperiode, får alle børn mulighed for at deltage i projektet hver dag. Dette giver børnene en fælles oplevelse at tale om og mulighed for at ”lege legen videre”.

 

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden på forløbet er beskrevet af Louise og Michaela, som har udarbejdet projektet og er vedlagt denne skrivelse.

Vi sammensætter to børnegrupper af cirka 10-12 børn, som begge hver dag deltager i projektet. Der er minimum 2 voksne der deltager med hver børnegruppe.

 

Evaluering:

Projektet er gået over alt forventning. Børnene har været deltagende og meget begejstrede. De talte indbyrdes om hvad de havde oplevet og stillede mange spørgsmål til de voksne. De gættede på hvad der ville ske den efterfølgende dag.

Børnene trommede, klappede og sagde remser i 4/4’s rytme. Den første dag var det meget svært for børnene, men som ugen skred frem og jo mere der blev bygget ovenpå, jo mere udvikling kunne vi se. Børnene koncentrerede sig og gjorde sig meget umage.

Kulminationen var afslutningen hvor MusikTigeren, som havde stjålet deres guld, rent faktisk kommer og aflevere guldet tilbage. Nogle af børnene blev lidt bange, men alle blev og var deltagende. De voksne talte om både inden og efter om det var for ”voldsomt” med tigeren, men blev enige om at lidt rislen er sundt J

Dette projekt har helt sikkert givet os lysten til at arbejde videre på denne måde.