Beveagelse

Bevægelses uge: Uge 29

 

Formål:

 

 

Formålet med at have et tema omkring bevægelse er, at få et ekstra fokus på bevægelse, vi vil gøre børnene opmærksomme på, at det er sjovt at være sammen mens vi bruger vores krop.

 

Når man bevæger sig gennem leg, danner man gode legerelationer, på en sjov og lærerig måde. Det er udviklende og udfordrerne for børnene på mange forskellige måder, både fysisk, motorisk, kognitivt og socialt. Det er sundt at bevæge sig, og vi bevæger os på mange forskellige måder, vi mærker på vores krop når vi er meget fysiske og vi kan mærke vores puls og åndedræt forandrer sig. Samt ens følelser, sanser og tanker er i gang hele tiden, kan jeg løbe fra de andre, kan jeg balancere, kan jeg klatre osv. Vi som voksne skal gå foran og give børnene mulighed for at inddrage bevægelse i hverdagen.

 

Leg og fysisk aktivitet har betydning for hele barnets udvikling og børn leger rigtig meget i deres hverdag, men ved at være styrende som voksen og gå foran, sikre vi muligheden for alle børn, at få øje på de andre børn og sig selv i fællesskabet. Vi vil tage hensyn til det enkelte barn og dets kompetencer, vi vil have øje for barnets nærmeste udviklings zone, styrke

barnets almene og personlige udvikling, men også barnets sociale kompetencer.

 

Delmål: styrke de sociale relationer, vente på tur, være en del af et fællesskab. Styrke sproget i de forskellige udtryksformer via bevægelse .

 

 

Metode:

 

Vi har på forhånd fundet ud af, hvad vi skal lave de enkelte dage, en voksen fra vuggestue huset og en fra børnehave huset. Vi har lavet en seddel til børnene, så de på forhånd ved hvad de skal. På den måde er forældrene forberedt, så børnene har tøj på til at bevæge sig i, samt de er her til tiden på turdagen.

 

Mandag: Vi skal på tur til en aktivitetslegeplads, hvor der er mulighed for at klatre, gå balance, hoppe, mm. Her skal vi være fysiske ved at bruge redskaber, samt vi skal gå derover.

 

Tirsdag: vi skal bage vores egne pølsehorn, til maddag. Vi skal bruge vores hænder og arme til at rulle dej. Bagefter skal vi holde tirsdags rock, hvor vi skal synge og bevæge os. ”hoved/skulder/knæ og tå”, ”jeg gik mig over sø og land”, ”flyvemaskinen”.

 

Onsdag: vi skal lave en forhindringsbane, hvor man skal springe, kravle igennem, gå over mm.

 

Torsdag: Vi skal lave et motionsløb, hvor vi skal lave en rute, så tæller vi hvor mange gange de løber, til sidst skal de have et diplom.

 

Fredag: Vi skal bevæge os ude på legepladsen, vi skal varme op, strække, bøje, hoppe, sprællemand, lege kongens efterfølger, hvor vi skal skiftes til at vise hvad vi skal. Evt. lege sanglege.

 

 

 

Evaluering:

 

Det var en god oplevelse, vores tur til aktivitetslegepladsen, børnene ville rigtig gerne på tur, og de syntes det var sjovt at bruge de forskellige redskaber der var, de gik på line, kravlede i edderkoppespind, holdt balancen, brugte de få fitnes redskaber der var. Børnene sprang rundt og ville gerne være aktive, og ville gerne vise hvad de kunne.

 

Tirsdag skulle vi lave pølsehorn og børnene var ellevilde, de var meget optaget af at forme dem, de bankede på dem med al kraft. De fik lavet to hver, som de skulle spise til maddagen, de syntes det var fantastisk og de spiste det hele.

Bagefter holdt vi tirsdags rock, hvor vi lavede ”hoved, skulder, knæ og tå”, vi sang ”jeg har en flyvemaskine”, hvor vi brugte fagter. Så legede vi ”jeg gik mig over sø og land”, børnene valgte hvilke land vi skulle til, og de var gode til at byde ind.

 

Onsdag, skulle vi ha lavet en forhindringsbane, men pga. mangel på voksne, og en gruppe ud af huset, aflyste vi. Det var dejligt vejr, så vi legede med vand i stedet for, hvor vi også brugte vores kroppe. Børnene syntes det var et hit.

 

Torsdag lavede vi motionsløb, hvor vi lavede en bane hvor de skulle løbe rundt, vi viste børnene, hvor de skulle løbe og forklarede dem, at de fik en streg hver gang de kom rundt. Vi var overrasket over hvor meget de gik op i det og hvor runder de løb, de var næsten ikke til at stoppe. Til sidst fik de hver et diplom med deres navn på og antal runder, de var meget stolte, og snakkede meget om det bagefter.

 

Fredag, mødtes vi på legepladsen ved bakken. Vi lavede opvarmningsøvelser, strakte os højt og gjorde os små, svi fløj rundt som flyvemaskiner, vi lavede sprællemænd, svingede med armene mm. Vi legede kongens efterfølger, hvor vi rullede, hoppede og andre sjove ting som børnene kunne finde på. Vi legede ”jeg gik mig over sø og land”, et forslag fra børnene. Vi sluttede af med ballonsangen, vi havde hurtige og langsomme balloner.

 

 

 

 

Det var en uge hvor vi fik brugt vores kroppe og fik sat rigtig meget ord på, vi skulle dele og tage hensyn til hinanden. Vi mærkede os selv, vi konkurrerede, vi fik en fornemmelse af hvad vi kunne bruge vores krop til og vi udfordrede os selv og hinanden. Vi flyttede vores egne grænser og turde gøre ting vi ikke troede vi turde. Vi brugte hinanden og lærte at vente på tur. Det bedste var, at børnene var engageret, de havde lyst og de var super gode til at hjælpe hinanden, de store hjalp de små. En super god uge med glade børn.