Male

Maleruge.

 

Formål:

Formålet med malerugen er:

-at inspirere børnene til at ville udtrykke sig kunstnerisk med forskellige former for maling og farve.

-at aktiviteterne styrker børnenes sanseintegration, ved at indeholde sanseintegrerende elementer.

 

Metode:

Vi havde som primusmotorer for Malerugen, planlagt ugens aktiviteter og sørget for at informere forældre om ugens tema, især i forhold til tøj J

Mandag planlagde vi resten af ugen, da der var lidt manglende kommunikation personalet imellem.

Tirsdag malede vi med fingermaling der var blandet med sand. Børnene eksperimenterede med farver og konsistens, da noget af malingen var tyk og andet var mere letflydende. De voksne instruerede og kom med forslag til hvordan man kan male. 

Børnene var meget interesserede og deltog ivrigt.

Onsdag skulle vi have malet med hele kroppen men, da aktiviteten krævede at vi var udenfor og det var meget dårligt vejr, ændrede vi det til at vi blev inden døre og malede med vandfarve. Igen var alle børn meget deltagende.

Torsdag malede vi med akrylmaling, i vuggestuen blev det til flotte sommerfugle, hvor vi i børnehaven også dekorerede vores malerier med palietter.

Fredag tog vuggestuen på tur og børnehaven malede med maling.

 

Evaluering:

Pga lidt dårlig kommunikation personalet imellem, blev ugens aktiviteter planlagt lidt hurtigt. Der var mange børn i både vuggestuen og børnehaven og om tirsdagen lod vi for mange børn være med til fingermaling på en gang. Det resulterede i at der var for mange børn til at vi kunne støtte børnene i deres fordybelse i aktiviteten. De fleste børn gav udtryk for at de syntes at det var sjovt at male med fingrene. De brugte ligeså meget tid på at sidde og kigge på deres malingsfyldte hænder, åbne og lukke hænderne og mærke både maling og sand mellem fingrene, som på at male.

Onsdag havde vi planlagt at vi skulle male med hele kroppen, men da vejret virkelig viste sig fra sin dårlige side, valgte vi at male med vandfarver i stedet for. Børnene var meget deltagende og sad og malede, her sørgede vi for at der var få børn af gangen. Børnene