Natur

Natur Tema

 

 

Formål:

Formålet med at lave forskellige aktiviteter i naturen, er at børnene både for sanset og bevæget sig på forskellige måder, da naturen er et godt sted at blive udforsket. Og spændende at se hvordan naturen og dens materialer kan bruges.

 

Metode:

Inden ugen starter har vi fundet ud af hvad der skal ske af aktiviteter. Hver dag er der en aktivitet. Vi laver det samme i børnehaven og i vuggestuen, men på hver deres måde, ud fra børnenes udviklingstrin.

Vi havde fundet ud af hvilke materialer vi skulle bruge til hver aktivitet.

 

Mandag laver vi spindelvævsbilleder.

Tirsdag kigger vi efter insekter på legepladsen og ser om vi kan finde dem på I-pad’en så vi kan læse lidt om dem.

Onsdag tager vi en tur til søen og kigger på det dyre og blomster liv der er der omkring.

Torsdag laver vi natur billeder på legepladsen. Vi finder naturmaterialer og limer op på en plakat.

Fredag laver vi bål og synger bål sange.

 

 

Evaluering:

Da vi skulle lave spindelvævsbilleder på legepladsen, var det kun nogle af børnene der deltog. De store børn gik med en voksen rundt og fandt spindelvæv og den voksne guidede så barnet i hvordan man skulle få det ned på papiret og putte mel på.

De små børn gik med rundt og fandt spindelvæv men her var det de voksne der tog det ned på papiret og børnene tog så mel på.

 

Om tirsdagen fandt vi insekter, bær og blomster på legepladsen. De store børn og en voksen fandt det på I-pad’en og læste om det. De små kiggede sammen med en voksen på de små krible krable dyr.

 

Om onsdagen gik en lille gruppe fra børnehaven til søen med madpakker. De fandt en masse blomster som de tog med hjem.

Vi talte også om alle de bær vi fandt, og om at man ikke bare må spise de bær man finder, men lige undersøge hvad det er for nogle, så de ikke er giftige.

Vuggestuen gik en tur til søen og legede lidt og gik hjem igen. På vejen så de flere snegle som de stoppede op og kiggede på.

 

Torsdag lavede vi kæmpe billeder på legepladsen.

Et ved børnehave huset, som de store børn fandt ting til og klistrede på og et nede ved vuggestue huset som de små børn ved hjælp af en voksen fik lavet et flot natur billed.

Om fredag var planen at vi skulle lave bål. Men vi havde lige haft bål ugen før og vejret var så godt at vand leg var sjovere. Så vi tog vaske vognene ud. En til de store børn og en til de små børn.