Ud i det blå

Tema uge 27 - Ud i det blå

Formål:

I uge 27 var temaet ”ud i det blå”. Vi valgte dette tema for at komme ud af huset og opleve noget andet end legepladsen. Vi vil gerne af sted i mindre grupper, så der er mulighed for fordybelse. Ture ud af huset er med til at skabe fokus på nye relationer, hvordan man begår sig i trafikken, hvordan man følges ad, hvordan man venter på tur, være en del af større forsamlinger, møde forskellige dyr og omgivelser. Derudover styrker det også den motoriske udvikling, når vi bruger vores krop til at bevæge os rundt i naturen. Vi har valgt, at lave fælles ture for børnehaven og vuggestuen, men med forskellige transport. Børnehaven tager bussen og vuggestuen benytter cyklerne. Dette har vi gjort for at styrke fællesskabet på tværs af husene.

Vi har valgt forskelle ture hver dag, så børnene oplever noget forskelligt. For så vidt muligt kommer alle børn på min. 2 ture, og børnehaven vil spise madpakker på turene alle dage. Vi har valgt at besøge:

Søen:  Hvor der vil være mulighed for at fodre ænder, mærke vandet og løbe i græsset.     Hedeland:  Hvor der er bakket terræn, højt græs og grusstier.                                                     Folkeparken: Hvor der er musikalsk underholdning og mange mennesker.                  Dyregården i Albertslund: Her vil der være mulighed for at møde forskellige dyr, som man kan se, røre ved og fodre.   

Metode:

Vi har lavet en seddel til forældrene så de ved vi skal ud af huset alle dage. Turene er planlagt på forhånd. Vi har lavet et skema til de voksne hvor de kan skrive sig på til de forskellige ture, så alle får mulighed for at komme med og så de kan se hvor turene går hen.

Mandag: Alle (både vuggestue og børnehave) går til søen og fodrer ænder og spiser madpakker.

Tirsdag: Tur til Hedeland (8 bh-børn og 2 voks. 6-8 vug-børn og 2 voks). Børnehaven tager bussen og vuggestuen cykler på el-cyklerne.

Onsdag: Dyregården i Albertslund (8 bh-børn og 2 voks. 6-8 vug-børn og 2 voks). Børnehaven tager bussen og vuggestuen cykler på el-cyklerne.

Torsdag: Tur til Folkeparken i Roskilde. Hele børnehaven tager bussen og vuggestuen tager el-cyklerne (6 børn og 2 Voks).

Fredag: Dyregården i Albertslund (8 bh-børn og 2 voks. 6-8 vug-børn og 2 voks). Børnehaven tager bussen og vuggestuen cykler på el-cyklerne.

Evaluering:

Vi havde en skøn uge med godt vejr alle dage undtagen onsdag, hvor vi valgte at blive hjemme.  Vuggestuen valgte at lave trylledej. Der var ikke så mange børnehavebørn hele ugen, derfor var alle på tur alle dagene. Vuggestuebørnene var af sted på skift. Det var dejligt at komme ud af huset og vi fik en masse gode oplevelser. Vi havde madpakker med alle dagene.

Ved søen fodrede børnene ænder og legede fangeleg i græsset. På vejen hjem stoppede børnehaven ved aktivitetslegepladsen. Her skulle børnene vente på tur til de forskellige redskaber. 

I Hedeland fik børnene brugt deres kroppe flittigt i forskelligt terræn og blev derfor udfordret motorisk. Der blev løbet og gået i højt græs og på grus. Dem der havde mod på det kravlede op af en meget stejl bakke i Hedeland, det var svært både at komme op og ned, men en del børnehavebørn og et par enkelte vuggestuebørn tog udfordringen op.

I folkeparken var der underholdning med Mek Pek som sang kendte børnesange. Her sad vi sammen med rigtig mange børn og voksne fra andre institutioner, solen skinnede og der blev sunget med de sange børnene kendte.

På Dyregården så vi mange forskellige dyr og vi fik også lov til at røre ved nogle af dem. Der blev også leget i en lille lade. Der blev kørt på små traktorer, gravet i jord og kørt med små trillebøre.

For børnehavebørnenes vedkomne blev der også øvet regler for at færdes i trafikken og de skulle vente på hinanden og gå sammen to og to.